L’avaluació del servei d’ajuda a domicili: variabilitat territorial i desigualtats

Natalia Rosetti, Mireia Borrell Porta i Laura López escriuen sobre el servei d’ajuda a domicili (SAD). El SAD és un servei bàsic considerat clau en el marc dels serveis socials pel volum de recursos que s’hi destina. Ivàlua ha realitzat l’avaluació de la implementació del SAD amb l’objectiu d’explicar l’heterogeneïtat territorial en el seu grau de cobertura i intensitat. L’avaluacio del SAD realitzada per Ivàlua ha quedat finalista als European Social Service Awards 2023, en la categoria de Recerca i Avaluació, i fins al 4 de novembre es pot votar la seva candidatura a https://essa-eu.org/vote2023/

Educació de les dones i impacte en la fertilitat i la salut infantil durant un procés d’igualtat de gènere: evidència d’una reforma laboral infantil a Espanya

En aquesta entrada la Cristina Bellés-Obrero ens parla sobre l’impacte de l’educació de les dones en un context d’augment de la igualtat de gènere i de més oportunitats econòmiques per a les dones a Espanya.

El precio del silencio

En esta entrada Marianna Magagnoli y Filippo Tassinari nos hablan de la contaminación acústica y del precio de la vivienda en Barcelona. Su estudio muestra que intervenciones que busquen reducir el ruido pueden subir los precios de los pisos. Por esto, en el momento de diseñar políticas públicas, es importante tener en cuenta el riesgo de agravar la desigualdad en las condiciones de vivienda y en el acceso a un entorno saludable.

El català a la gran pantalla. Problema d’oferta?

En aquesta entrada en Bernat Mallén es planteja si el mercat té una oferta subòptima de pel·lícules en català, analitzant l’efecte de la competició, o la manca de competició, en la disponibilitat de versions en català al cinema. L’evidència del seu estudi demostra que existeix una provisió subòptima de films en català degut a l’estructura de la indústria del cinema.